06 Ιουλίου 2018

Greek Novel

Η απίστευτη συσκευή του δόκτορα Κατσαράκι.


Ο Φύλακας της Αιωνιότητας έχει ένα θανάσιμο μυστικό για την αληθινή φύση του Σύμπαντος. Ένα μυστικό που όποιος το πλησιάζει χάνεται για πάντα. Ένα μυστικό που θα ρίξει το Enterprise και το πλήρωμά του σε μια ασύλληπτη καταδίωξη σε παράλληλες πραγματικότητες, όπου η αρμονία των ενεργειών δυο Δημιουργών μπορεί να διασώσει ή να καταστρέψει το δημιούργημά τους: τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε…

Ένα μικρό διήγημα επιστημονικής φαντασίας, μια περιπέτεια στο Σύμπαν του πασίγνωστου Star Trek. Γραμμένο από τον Κωνσταντίνο Ρωμοσιό, ιδρυτή της Hellenic Star Trek Society, της πρώτης λέσχης φίλων του Star Trek στην Ελλάδα, το διήγημα αυτό δίνει μια ακόμα διάσταση στον μύθο του διαστημοπλοίου Enterprise. Ο συγγραφέας δημιουργεί μια πολύ έξυπνη ιστορία, χρησιμοποιώντας τα ταξίδια στον χρόνο, τις παράλληλες διαστάσεις, τους πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς, τον δημιουργό της, Τζιν Ρόντενμπέρι, καθώς και πολλούς άλλους φανταστικούς ή… πραγματικούς χαρακτήρες. Ο Ρωμοσιός “παίζει” με τους φίλους του από την λέσχη, παραλλάσσοντας στα αγγλικά τα ονόματά τους και δίνοντάς τα στους χαρακτήρες της ιστορίας. Δράση και στιγμιότυπα που θα αρέσουν ιδιαίτερα στους φαν του Star Trek, αν και η ιστορία διαβάζεται άνετα και ευχάριστα ακόμη και από κάποιον που δεν έχει δει ποτέ κανένα επεισόδιο της σειράς.

Το βιβλιαράκι εκδόθηκε σε συνεργασία της Hellenic Star Trek Society με τις εκδόσεις Λιβάνη και διανεμήθηκε αρχικά δωρεάν, με μια φράση στο τέλος που… υποσχόταν πολλά: “Όμως η περιπέτεια στα τελικά σύνορα του Διαστήματος συνεχίζεται…”. Το δεύτερο βιβλιαράκι της σειράς κυκλοφόρησε με τον τίτλο “Η επιστροφή των Κεφάλινανς”.


Οι δύο αυτές εκδόσεις θεωρούνται πια απαραίτητο απόκτημα για κάθε φαν του Star Trek στην Ελλάδα.

Του Παναγιώτη Πλαφουτζή (Σελίδες Νοσταλγίας)


Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ρωμοσιός
Επιμέλεια: Τζένη Σαράντη
Εξώφυλλο: Κώστας Ζαχαράκης
ISBN: 960-237-108-0
ISBN13: 978-960-237-108-4
Σειρά: Star Trek Novel (Νο 1)
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1995
Εκδότης: Λιβάνης / Το Κλειδί
Αρχική τιμή: €10,93

Πηγή: Σελίδες Νοσταλγίας / biblionet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.